SERTİFİKA PROGRAMLARI
-
Vaganova Eğitim Sistemi
Profesyonel bale sistemi olan Vaganova Sistemi, 04- 18 yaş arası her öğrencinin seviye derecesini belirlenmesi ve belgelenmesini sağlayacak biçimde uyarlanmıştır. Türkiye'de Vaganova Sistemiyle çalışan okullar ve kurslardaki bale öğrencilerinin katılması için her yıl bir kere Derece (Grade) sınavı düzenlenmektedir. Bu sınavda başarılı olan bale öğrencisi, Sofya Ulusal Müzik Akademisi Bale Sanatları Bölümü Derece (Grade) Başarı Belgesini almaya hak kazanır. Sınavlara asgari katılım yaşı 4’tür. Sınava katılmak isteyen öğrencinin, sınava girmek istediği seviye, yaşına ve yetkinliğine göre kendi öğretmeni tarafından belirlenir.
Dereceler aşağıdaki şekildedir;
-
1. Hazırlık sınıfı : 4 - 6 yaş
-
2. Hazırlık sınıfı : 6 - 8 yaş
-
1. Derece : 8-10 yaş
-
2. Derece : 10- 12 yaş
-
3. Derece : 12- 14 yaş
-
4. Derece : 14- 16 yaş
-
5. Derece : 16- 18 yaş
-
6. Derece : Profesyonel
Her derecenin eğitimi iki yıl sürmektedir ve A, B olarak bölünür.A Birinci yılı B ikinci yılı değerlendirir. Öğrencilerini bu sınavlara dâhil etmek isteyen bale öğretmenleri, başvurularını internet sitemizde ya da Pera Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde yapabilirler. Sınavlar, Sofya Ulusal Müzik Akademisi Bale Bölümü akademisyenlerinden oluşan komisyon tarafından uygulanmaktadır. Sınavlar, katılacak grupların kayıtlarına göre, koordinatörlerin belirlediği tarihte yapılır.
Okullarımız Vaganova Eğitim Sistemi yetkili sınav ve eğitim merkezidir.
-
Sanatsal Gelişim Programı
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde gerçekleştirilen Sanatsal Gelişim Programı’nın amacı (kısa adıyla SAGEP), kendi imkanları dahilinde sanatla amatör olarak ilgilenen bireyleri, bu yönlerinde desteklemek ve öğretim elemanlarından alacağı sertifika ile sanatsal yönünü belgelemektir. Böylelikle kişi amatör olarak ilgilendiği sanatını, bir üst aşamaya taşımak için teşvik edilmektedir. Bir hazırlık sınıfı ve 8 ana kademeden oluşan programda, katılımcının başarı durumunu üniversite bünyesindeki öğretim elemanları değerlendirmekte ve başvurduğu kademe için yeterli seviyeyi sunabilen katılımcılara sertifika vermektedir. Kademeler sınıf geçme mantığında olmadığından, birey seviyesine göre istediği herhangi bir kademeden katılabilmekte ya da geçemediği bir kademeyi istediği kadar tekrar edebilmekte veya bir kademeyi geçememiş olsa da bir sonraki dönem farklı bir kademeden sınava girebilmektedir.
Katılımcıların sanat eğitimi üniversite bünyesinde verilmediğinden, bireylerin kendi imkanları dahilinde eğitimlerini sürdürmeleri ve kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Böylece her birey kendisi için uygun gördüğü çalışma programını oluşturma şansına sahiptir. Programın en büyük özelliklerinden biri katılımcılar için yaş sınırlaması olmaması, bu nedenle 7’den 70’e herkesin istediği kademeye başvurabilmesidir. Ayrıca sınavların sadece konservatuvar binasında yapılmaması ve çeşitli illerde de konservatuvarın anlaşmalı olduğu kurumlar dahilinde, yine öğretim elemanları tarafından gerçekleştiriliyor olması, katılımcıların yol, konaklama gibi sorunlarını da ortadan kaldırmaktadır.
Okullarımız SAGEP Eğitim Programını desteklemekte ve sınavlara öğrenci hazırlamaktadır.
-
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Bale,Modern Dans ve Müzik Sertifika Programı
Bale okullarında Milli Eğitim Bakanlığı onayı, yasalarla belirlenen standartlarla eğitim yapılabilmesi anlamına gelir. Bu koşulları yerine getirmeyen ve Milli Eğitim Bakanlığı onayı almadan bale dersleri veren kurumlar yasadışı ve resmi değillerdir. Okul koşulları, müfredat programları, eğitmenlerin formasyonları ve ders süreleri gibi fiziksel koşulların tümü Mutlu Bale ve Müzik Okulu programlarında uygulanmaktadır.
Eğitim süresi 2 yıl Hazırlık Eğitimi ve 8 yıl Temel Eğitim 4 yıl İleri Seviye olmak üzere 14 yıldır. Milli Eğitim Bakanlığı Bale Programlarına katılarak eğitimini tamamlayan öğrenciler resmi olarak diplomalarını alır.
Okulumuzda Klasik Bale,Modern Dans ve Müzik Eğitimleri Milli Eğitim Bakanlığı sertifika programı tarafından gerçekleştirilmektedir.